Német Nemzetiségi Dalkör

A Kórus a Herendi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület keretében működik.

Hetente egy alkalommal hétfő este 18.00 órakor tartjuk kóruspróbáinkat a Kossuth utca 60. alatt az Idősek Klubjában.

Kórusvezetőnk: Pfeiferné Takács Hajnalka

Adószámunk: 18910423-1-19

Bankszámla-számunk: 73600039-15300320

Vergissmeinnicht német táncegyesület

Művészeti vezető: Heiligné Hauck Veronika

Elérhetőség: Heiligné Hauck Veronika, 06-30-594-9627

A tánccsoport kedvesen csengő neve a Vergissmeinnicht, magyar jelentése Nefelejcs. Ahogy mondják, a név kötelez. Nem felejtik, nem engedik elfelejteni német gyökereiket, felmenőik örökségét.

Hajag Vidéki Vadásztársaság

A Hajag Vidéki Vadásztársaság Földtulajdonosi Közössége 2007 februárban alakult meg a Bánd, Hárskút, Herend, Márkó, Lókút, Pénzesgyőr, Szentgál, Veszprém, Zirc közigazgatási területein, illetve azok egyes részein.

A Közösség a vadászati jogot többségi szavazattal haszonbérbe adta a Hajag Vidéki Vadásztársaságnak.

Herendi Művészeti Alkotóműhely

A csoport 1999 őszén alakult lelkes amatőrökből,akik a képzőművészet iránti fejlődésüket szerették volna fejleszteni. Akkoriban a Manufaktúra támogatásával kapott a csoport egy festőművész vezetőnek Kádár Tibor személyében.

Lányok-asszonyok Klubja

Klubfoglalkozások: heti rendszerességgel keddenként vannak, 16.00 órától 18.00 óráig a Herendi Művelődési Házban

A klub elérhetősége: Chabada Gizella

Telefon: 06-20/954-2675

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2004 december 7-én Jusztin Józsefné és Chabada Gizella vezetésével - a fiatalabb korosztályok körében felmerült igényre válaszul – megalakult egy közösség Lányok-Asszonyok Klub néven, ahol a tagoknak lehetőségük van a szabadidő tartalmas eltöltésére. Tevékenységük nagyon változatos.

Zöld Bakancs Klub

Web: www.vilmoshaz.hu

Székhely: 8272, Óbudavár, Fő u.16

Alapítva: 2002

Adószám: 18933503-1-19

Bankszámlaszám: 73900092-11066523

A Zöld Bakancs Természetvédelmi és Természetjáró Klub természetjárással, kirándulások, gyalogos teljesítménytúrák szervezésével foglalkozik, természetvédelem keretében szemétszedési akciókat szervez, valamint karitativ segitségnyújtás keretében egy lepsényi mozgás és beszédképtelen kislányt támogat.

Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület

HATESZ Egyesület 

Településünkön Herenden 2008-tól alakult ki egy civil közösség, mely céljának tekintette a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltéséhez köthető programok szervezését Herenden és a szomszédos Hajag-tető környékén.

Viktória Táncegyesület

A Viktória Táncegyesület 10 éve
         A Viktória Táncegyesület 2013. október 1.-én volt tíz éve, hogy megalakult. A megtett hosszú út tele volt szép élményekkel, sikerekkel, de néha igen rögösnek bizonyult. Az eltelt évek alatt számos változás történt. Az egyesületben jelenleg 4 csoportban összesen 46 fő táncol. A fiatalabbak a Csipet-csapat és az Ariel, az idősebbek pedig a Csupa Balláb és a Kavinton csoportokban táncolhatnak. 
A legfiatalabb táncos 3 és fél, a legidősebb 74 éves. 

Szent Euszták Kórus

A Szent Euszták Kórus 1978-ban alakult. Herenden régi hagyománya volt a kóruséneklésnek. Az együttes újraszervezése, több mint 20 éves szünet után Eckert Róbertné, Etlinger János, és Etlinger Jánosné gondolata volt. Kezdetben mintegy 12 fővel vegyeskarként dolgoztunk.

Horgászegyesület

A legrégebbi írás szerint 1968-ban alakult az egyesület, Kolarics Sándor és Soós Ernő horgásztársak kezdeményezésére, a megszűnt szénbánya után visszamaradt terepmélyedés helyén "Egyetértés Horgász Egyesület" néven.

Kulturális rendezvényterv 2024.

Herend Város 2024. évi kulturális rendezvénytervét IDE kattintva megtekintheti.

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményhez hatósági bizonyítvány kiállítása

A Kormány 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete 1.§ 4/A. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények 7/A. § (1) alapján a települési önkormányzat jegyzője a kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról. KÉRELEM NYOMTATVÁNY ide kattintva letölthető.A hatósági bizonyítvány kiállítása helyszíni szemléhez kötött, melyhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges a 88/513-702 telefonszámon.

Keresés a honlapon