Német Nemzetiségi Dalkör

A Kórus a Herendi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület keretében működik.

Hetente egy alkalommal hétfő este 18.00 órakor tartjuk kóruspróbáinkat a Kossuth utca 60. alatt az Idősek Klubjában.

Kórusvezetőnk: Pfeiferné Takács Hajnalka

Adószámunk: 18910423-1-19

Bankszámla-számunk: 73600039-15300320

A Német Nemzetiségi Dalkör 1992-ben alakult kettős céllal egyrészt, hogy összegyűjtsük az idős embereknél még fellelhető népdalokat, másfelől, hogy színpadra állítsuk ezeket. A helyi gyűjtéssel párhuzamosan megtanultuk Magyarország más tájegységeinek német népdalait is, később kezdtünk népdalfeldolgozásokat és vegyeskari műveket is énekelni.Minősítő hangversenyeken többször arany minősítést, majd Arany Páva fokozatot értünk el. Énekeltünk a Zene Világnapján a Néprajzi Múzeumban tartott Országos népzenei gálaműsorban, felléptünk a Vigadóban, testvérvárosainkban és számos rendezvényen Herenden és a környező településeken.

A németországi Solingenben a német nyelvű kórusok I. Nemzetközi Kórusfesztiválján Európát képviselhettük.

Legszebb dalaikból két CD felvétel is készült, idei terveink között szerepel a harmadik CD elkészítése. Dalkörünkben több generáció énekel együtt, mely az évek alatt baráti társasággá alakult.

Várjuk sorainkba az énekelni szerető, a német nemzetiségi hagyományokat ápolni kívánó dalos társakat!


 

 

Kulturális rendezvényterv 2023.

Herend Város 2023. évi kulturális rendezvénytervét IDE kattintva megtekintheti.

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményhez hatósági bizonyítvány kiállítása

A Kormány 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete 1.§ 4/A. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények 7/A. § (1) alapján a települési önkormányzat jegyzője a kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról. KÉRELEM NYOMTATVÁNY ide kattintva letölthető.A hatósági bizonyítvány kiállítása helyszíni szemléhez kötött, melyhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges a 88/513-702 telefonszámon.

Keresés a honlapon