Hajag Vidéki Vadásztársaság

  A Hajag Vidéki Vadásztársaság Földtulajdonosi Közössége 2007 februárban alakult meg a Bánd, Hárskút, Herend, Márkó, Lókút, Pénzesgyőr, Szentgál, Veszprém, Zirc közigazgatási területein, illetve azok egyes részein.

  A Közösség a vadászati jogot többségi szavazattal haszonbérbe adta a Hajag Vidéki Vadásztársaságnak.

  A terület mérete bruttó 11.438 ha nagyságú, ezen folytatunk vadvédelmi, vadgazdálkodási, vadászati tevékenységet. Jellegzetesen hegyvidéki nagyvadas vadgazdálkodási körzet, ahol az apróvad szerepe minimális. Fő vadfaj a gímszarvas, ami nagy állománysűrűségben fordul elő. A vaddisznó becsült állománya és terítéke is kimagaslóan magas. A dámvad elterjedése szórványos, becsült állománya alacsony. A dámhoz hasonló képet mutat a muflon is. Az őz állománysűrűsége átlagos.A Társaság taglétszáma 67 fő. Két fő hivatásos vadász ál alkalmazásban. Fő bevételi forrás a vadhús értékesítésből, a bérvadásztatásból és a tagdíjból származik. 2011-ben átadásra került a Márkó településen lévő részben pályázati forrásból, és saját finanszírozásból megépült Vadászturisztikai Központ elnevezésű saját székhely épület. A társaság méltán büszkélkedhet, hogy a magyar vadgazdálkodás és vadászat fejlesztése, a természeti értékek védelme, a szakma hírnevének megörzése érdekében kifejtett eredményes tevékenységéért járó gróf Nádasdy Ferenc Emlékérmet a megyében elsőként kapta meg.

   

  A Vadásztársasággal kapcsolatos további információ:

  Eckert Zoltán Tel: 36/30-450-0850 

  hajagvidekivt.hu

  Fotó: 2014. év szarvasbőgésben terítékre hozott bika, trófea súly 9.56 kg.

   

   

  B. lakóövezet értékesítésre meghirdetett telkek

  Telek értékesítés

  Herend Város Önkormányzata értékesítésre meghirdeti a Hóvirág utcában található összközműves építési telkeket 5 500 Ft/ m2 + ÁFA vételáron.

   

  Helyrajzi szám  Telek méret (m2)  Vételár
  795/6 1013 5.571.500 Ft + ÁFA
  795/40 806 4.433.000 Ft + ÁFA

   

  Bővebben...:

  Keresés a honlapon

  Dokumentumtár kiemelt kategóriái

  © 2019 Herend Város honlapja, Minden jog fenntartva. Készítette és karbantartja a Skindrome studio