Herendi Római Katolikus Plébánia

  A templomot 1779-ben emelték kőből és fából, majd 1828-ban barokk ízlésben átépítették. A világ egyetlen, felbecsülhetetlen értékű porcelánablaka látható a templomban melyet Csapvári Csapek Károly készített a porcelángyárban 1935-ben.
  Honlapunkat azért hoztuk létre, hogy híveinket s minden érdeklődőt a világháló segítségével is tájékoztatni tudjunk a Szent Euszták Plébánia közösségének eseményeiről. Látogassanak el honlapunkra és településünkre rendszeresen!
  "Dicsértessék a Jézus Krisztus!”
  A Herendi Római Katolikus Plébánia honlapja:

  Porcelánium Látogatóközpont

  1. A világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájában, Herenden egy modern látogatóközpontban, a Porcelaniumban ismerkedhetünk meg Magyarország legismertebb luxus exportcikkével, a herendi porcelánnal.
    
   Herend, Porcelanium
    
    
   Cím: 8440 Herend, Kossuth Lajos u. 140,
   Telefon: +36/88-523-190
  1.  

  Porcelánművészeti Múzeum

  A porcelántörténeti kiállítás a gyár 1840 körül épült későklasszicista, kétszintes műemlék épületében kapott helyet. Az egyénileg is végigjárható kiállítás a kezdetektől mutatja be a különböző stílusú porcelánokat, megcsodálhatjuk a különféle díszítéseket a magyar népművészeti elemektől a távol-keleti egzotikus motívumokig.
   
  Az állandó kiállításon kívül különböző tematikájú időszakos kiállítások is megtekinthetők a Porcelánművészeti Múzeum épületében.
   
  A Porcelánmanufaktúra csodálatos belső udvarára is vethetünk egy pillantást a Múzeum előcsarnokából.
   

  Képtalálat a következőre: „porcelánművészeti múzeum”

   

  Cím: 8440 Herend, Kossuth Lajos u. 140,

  Telefon: +36/88-523-190

  A Porcelánművészeti Múzeum honlapja:

   

  Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

  A Herendi Porcelánmanufaktúra 1826. évi alapítása óta hagyományaihoz hűen készíti kézműves remekműveit. A porcelánt régen „fehér aranynak” nevezték, birtokolni kiváltság volt, rangot jelentett, vágyott tárgy, érték volt. A nyers porcelánmassza megmunkálása a korongozó, öntő szakembereken át a kemence értéket teremtő tüzén keresztül a festőecset utolsó simításáig kézi úton történik mind a mai napig Herenden. Tiszteletben tartva a nagy elődök értékteremtő munkáját, megőrizve szellemiségüket, a kijelölt utat soha el nem hagyva, születnek így azok az értékek, melyeket a világ minden lakott földrészén ismernek és elismernek. Születik így a Herendi Porcelán: Hungarikum, a Magyar Örökség része.

  https://www.hotelszarvaskut.hu/media/zoo/images/herendi-porcelan-06_873910f39de4a686b3832ffd05c0e89b.jpg

  A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. honlapja:

   

  Dokumentumtár kiemelt kategóriái

  © 2019 Herend Város honlapja, Minden jog fenntartva. Készítette és karbantartja a Skindrome studio