HIRDETMÉNY

TELEPÜLÉSI ARCULATI KÉZIKÖNYV (TAK)
és a településképi rendelet tervezet közzétételéről

Tisztelt Partnerek!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29/A.§-nak, valamint Herend Város Önkormányzatának a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 11/2017. (VII.14.) önkormányzati rendeletében meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom Önöket, hogy elkészült Herend Települési Arculati Kézikönyvének és településképi rendeletének tervezete.

 Az arculati kézikönyv bemutatja és ismerteti az egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit, szöveges és képi megjelenés formájában tesz javaslatot a településképbe illeszkedő építészeti elemek alkalmazására. A települési arculati kézikönyv és településképi rendelet megtekinthető a www.herend.hu oldalon, továbbá kinyomtatott formátumban a Herendi Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben.

Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 12. napján (kedden) 17:00 órakor lakossági fórumot tart, a Herendi Művelődési Ház (8440 Herend, Kossuth utca 136.) szám alatti nagy termében.

 

A lakossági fórum tárgya: Herend Települési Arculati Kézikönyve és Településképi rendelet tervezeteinek partnerségi véleményezése.

A partnerek az Arculati Kézikönyvvel és a Településképi rendelet tervezettel kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket a lakossági fórum utáni 8. napig (2017. december 20-ig) tehetik meg az alábbiak szerint:
- papír alapon személyes leadással a Polgármesteri Hivatal Titkárságán:
Herend, Kossuth Lajos utca 97.
- postai úton Herend Város Önkormányzata címére: 8440 Herend, Kossuth Lajos utca 97.
- elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Településképi Arculati Kéziköny dokumentumai letölthető itt: 

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy minél nagyobb számban szíveskedjenek részt venni a Lakossági fórumon!

 

Herend, 2017. december 1.

Tisztelettel:
Jánszky Lajos László
polgármester