Jánszky Lajos László

 

 

 

 

 

Polgármester

Tel.: 06-88/513-701

Email-cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyfélfogadási rend:

hétfő: 8:00-15:00

szerda: 8:00-15:00

péntek: 8:00-11:30

Tisztelt Herendi Lakosok!

A Duna-kanyarból származom, de az egyetem elvégzése óta Herenden élek. Kezdetben a Herend-vidéke MgTSZ növénytermesztési ágazatának egyik vezetője voltam.

Bármerre is sodort ezután az élet, bárhol is volt a munkahelyem, életem fix pontjává örökre Herend vált. Dolgozhattam pénzintézetek szakértőjeként, vezethettem különböző szövetkezetek növénytermesztési ágazatát, lehettem vállalkozó, mindig Herendre tértem haza.  

Itt alapítottam családot. Feleségem a Herendi Porcelánmanufaktúra külkereskedője, idősebb fiam Veszprémben a Pannon Egyetemen, a fiatalabb a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.

2007-ben az igazságügyi és rendészeti miniszter szakterületemen országos igazságügyi szakértői tevékenységgel bízott meg. Néhány éven át szakmai munkám elismeréseként a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Agrártudományi Szakbizottságának elnökségi tagja voltam.

Közben a Dobra 2006 Mezőgazdasági Integrációs és Szolgáltató Kft. ügyvezetői igazgatójaként tevékenykedtem. Ez idő alatt a Kft. nettó árbevétele alapján bekerült a megye 200 legjobb vállalkozása közé.

Azok közé az emberek közé tartozom, akik szívesen vállalnak közéleti megbízatásokat, hogy segíthessenek másoknak.

Két éves megszakítással 6. ciklusban tevékenykedem Herend város képviselői testületében, ahol mindig próbáltam hasznára lenni a településnek.

5 évig voltam a Herendi Horgászegyesület elnöke, és úgy gondolom, hogy horgásztársaim segítségével sikerült ebben az időszakban is maradandót alkotnunk.

A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület alelnöke vagyok, amely vidékfejlesztési forrást biztosít a tagsággal bíró 29 bakonyi település önkormányzatának, civil szervezeteinek és vállalkozásainak. Ezen forrásokból történt Herenden a templom felújítása, a közterületen megvalósított kamera rendszer kiépítése, és a buszmegálló felújítása.

Második diplomámat aktiválva, tagja vagyok a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának.

5 éve vagyok az Önök bizalma alapján a város polgármestere. Irányításom alatt az egységes csapatként működő Képviselő-testület, soha nem látott fejlesztéseket hajtott végre a városban. Kicseréltünk közel 3 km vízvezetéket a rákötésekkel együtt, leaszfaltoztunk 8 km utat, felújítottunk 6 intézményt, hogy csak a nagyobb beruházásokat említsem. Az eddig átadott beruházások értéke meghaladja az egy milliárd Ft-ot úgy, hogy a városnak egy fillér adóssága sem keletkezett. Több száz millió Ft áll még rendelkezésünkre, hogy megvalósítsuk a folyamatban lévő beruházásainkat. Hangsúlyozni szeretném, hogy az elért fejlesztések csapatmunka eredményeként valósultak meg.

Végezetül szeretném megköszönni Herend Város Lakosságának a személyemre irányuló bizalmát!

.

Tisztelettel:
Jánszky Lajos László

Kulturális rendezvényterv 2023.

Herend Város 2023. évi kulturális rendezvénytervét IDE kattintva megtekintheti.

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményhez hatósági bizonyítvány kiállítása

A Kormány 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete 1.§ 4/A. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények 7/A. § (1) alapján a települési önkormányzat jegyzője a kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról. KÉRELEM NYOMTATVÁNY ide kattintva letölthető.A hatósági bizonyítvány kiállítása helyszíni szemléhez kötött, melyhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges a 88/513-702 telefonszámon.

Keresés a honlapon